О НАМА

О НАМА

Билбиотека данас

Радост читања

63. Међународни београдски сајам књига под слоганом „Радост читања“ одржан је од 21. до 28. октобра на Београдском сајму.
Окупљање заљубљеника у писану реч на Београдском сајму већ традиционално је један од најзначајнијих догађаја у нашој култури. Kњижевна публика препушта се чарима света књиге, најзначајније цивилизацијске тековине и најлепшег света који је човек створио.
Ове године, као и свих протеклих година наша Библиотека је посетила Сајам књига. Дружилисмо се са писцима,присуствали презентацијама, а пре свега потраживали смо нове наслове који су битни за нашу установу.Од којих су:Деретићеви Срби и арбанаси, Историја Византије,Историја Истока, Вук Драшковић - Александар од Југославије, Момо Капор - Белешке једне Ане; Туђине Игора Маровића... дечје лектире, дечје романе , историјске дечје књиге, затим стрипове....
Посетом овогодишњем Сајму обогатили смо наш књижни фонд.Нови наслови књигакориснике очекују у Библиотеци.

Библиотека данас

Народна библиотека Осечина је установа која обавља делатности којима се обезбеђује задовољење потреба грађана, као и остваривање других Законом утврђених интереса.

       Делатности Библиотеке:

  • Библиотечко - информациона делатност 
  • Издавачка делатност
  • Прикативање кинематографских дела
  • Графичке услуге
  • Услуге умножавања и израда фото и других копија
  • Заштита културних добара


     Библиотечко - информациона делатност Народне библиотеке остварује се у одељењу у Осечини и издвојеном одељењу у Пецкој. У Осечини се врши набавка, инвентарисање, каталогизација, обрада књижног фонда, формирање базе података и издавање књига на коришћење. Одељење у Пецкој је позајмно одељење, где се обавља само издавање књига.
     Поред библиотечко - информационе делатности, Народна библиотека у Осечини као једина установа културе у Општини, обавља и све друге активности из домена центара за културу, биоскопа, галеријe. Она је организатор свих културних програма и манифестација.

Закажите недорогой анализ воды