Вести

Књижевно вече Виде Огњеновић

Наша Библиотека синоћ је имала изузетну част и задовољство да у препуној сали велике читаонице угопости једаног од најчитанијих писаца у Србији,  изузетну даму, госпођу  Виду Огњеновић. Повод за одржавање овог  програма јесте ново издање романа  „Прељубници “ иза кога стоји издавачка кућа „ Архипелаг“ и о том роману је било највише речи.
Виду Огњеновић није потребно посебно представљати, прозни и драмски писац, есејиста, позоришни и ТВ редитељ, дипломата.
Прву књигу прича „Отровно млеко маслачка“објавила је  1995, а потом су уследиле књиге: „Стари сат“, „ Права адреса“ и „ Живи примери“ , књига прозе „ Путовање у путопис“ и романе „Кућа мртвих мириса“  , „Прељубници“ и „ Посматрач птица“.
Њен редитељски опус чини близу стотину позоришних, као и велики број телевизијских и радио режија, од којих многе по сопственим текстовима.  Написала је велики број драма, које су доживеле више поставки и бројна извођења, а објављене су у различитим издањима.
О најновијем издању „ Прељубника“ ,  као и стваралачком раду и сарадњи са Видом Огњеновић говроио је Гојко Божовић, оснивач ј и главни уредник издавачке куће Архипелаг. Божовић је песник, есејиста, књижевни критичар, а бави се и приређивачким и уредничким радом.

Закажите недорогой анализ воды