Вести

Романом " Седам живота принцезе Смиље" обележен дан Матерњег језика

Поводом обележавања Међународног дан матерњег језика, у уторак, 21.фебруара, Библиотека је угостила писца Гордану Ћирјанић и том приликом представили смо биографски роман о принцези Смиљи.

Под интригантним насловом „Седам живота принцезе Смиље”, позната ауторка испреда на једној аутентичној животној биографији, причу о Београђанки Смиљи Константиновић, лепој и образованој, која је рано ушла у свет моде, високог друштва и тајновите кругове иностраних изасланика.
За време рата стрпали су је у логор, одакле ју је, после годину и по дана, извукао католички бискуп. После је постала преводилац америчким војним снагама у Европи, па лична секретарица младог краља Петра Другог Карађорђевића.

Уточиште је нашла на острву Ибица. Окруживао ју је највећи светски џет сет. Лансирала је нову светску модну линију и постала заштитни знак чувеног шпанског туристичког острва.
Узбудљиву, аутентичну, загонетну причу о принцези Смиљи, Ћирјанићка је испричала врхунским, сочним, раскошним језиком, водећи читаоца из једног у други, трећи, седми живот главне јунакиње.

 

Закажите недорогой анализ воды