Вести

БИБЛИОБЕБЕ ПРВИ ПУТ У БИБЛИОТЕЦИ


У среду,   16. октобара, у нашој Библиотеци одржан је програм за маме и њихове бебе старости до 24 месеца под називом “Први пут у библиотеци“. Активност је установљена 2014. године, а наше прве библиобебе сада су предшкиолци.

Ове године у Библиотеци смо окупили 12 мама са својим библиобатама и библиосекама.У првом програма педијатар Босиљка Алексић говорила је мамама о виликом проблему данашњице – алергијама. Потом смо маме упознали са богатим књижним фондом који је у вези са родитељством ( планирање и ток трудноће, порођај, дојење, прелазак на чврсту храну, васпитање деце), указали смо мамама на значај контакта детета са књигом и читање деци од најранијег узраста. Мамам смо даровали им чланске карте.

Трећи, најзанимљивији, део подразумевао је симоболичну и наградну трку беба старости до 24 месеца.

У оквиру I категорије такмичиле су се бебе старости до 12 месеци. Прво место освојиo је

Павле ( Слађана) Живановић, друго Новак (Милица) Ђурђевић и треће место су поделили Леонтина (Кристина) Марковић и Андрија (Ана ) Ивковић, обоје старости 8 месеци

У оквиру II категорије учествовале су бебе од 12 до 15 месеци. Прво место однела је Анђела (Борка) Перишић, а друго место је припало Лени ( Марија ) Плавшић.

У трећој категорији учествовало је 6 беба  од 15 до 24 месеца.

Прво место припало је Димитрију ( Ана) Савићу, а остале библиобате и библиосеке поделили су друго место: Ђурђина (Данијела) Живановић, Сташа (Магдалена) Живановић, Лазар (Сања) Самоиловић, Јаков ( Ана) Томић и Андреј (Ана) Васиљевић и преузели заслужене награде


Такмичење је оцењивао жири у саставу: Др Босиљка Алексић, председник жирија и чланови  Ана Васиљевић и Јелица Зељић.

 

 

Закажите недорогой анализ воды