Вести

Представљено стваралаштво младих ваљевских писаца

Удружење грађана OPEN MINDED који су уједно и организатори Ваљевског сајма књига и образовања DOCTRINA FAIR наставили су успешну сарадњу са Народном библиотеком Осечина и директорком ове установе АномВасиљевић. Другу годину за редом поред активности на Ваљевском сајму књига који се одржао 9. и 10. маја организатори су и у Осечини гостовали са два програма. Овај пут су своје стваралаштво представили ваљевски стрип аутор и књижевник Жељко Обреновић и талентовани млади ваљевски писац и сликар Лука Трипковић.

            Програми су одржани у четвртак 12. децембра у 18 и 19 часова. Жељко Обреновић је присутнима открио тајне његове уметничке стрип радионице показујући колико је креирање стрипа један врло комплексан и захтеван посао, јер изискује сарадњу више људи и комплетну посвећеност целог тима. Његов стрип „Картон сити“ међународно је признат од стране критике, а снага његових табли оличена је у бескомпромисности рефлектовања егзистенцијално угрожене стварности која нас окружује.

 Лука Трипковић је први српски аутор кога је издала BOOKA, издавачка кућа која у интелектуалним круговима важи за једног од најквалитетнијих издавача на простору Србије. Његова „Црна књига“ је моћан и узбздљив роман једног од најталентованијих писаца нове српске сцене и многи књижевни критичари у њему виде достојног настављача Пекићевског литерарног проседеа. „Црна књига“ даје интриганту визију српског друштва у блиској будућности. У овој држави на граници одумирања, пуноправној чланици реформисане Европске уније, кроз судбине јунака, и осврт на њихову породичну историју сада већ несталог грађанског слоја, плете се циничан омаж Југославији и откривају узроци пропасти којој данас сведочимо.

 

Закажите недорогой анализ воды