Вести

Урош Петровић уручио награде "Најуспешнији књижевни споменар"

Прочитати књигу од почетка до краја за многе је ђаке прави изазов. За многе је можда још већи изазов написати књижевни споменар односно дневник читања прочитаног дела.

Са жељим да развијамо и негујемо љубав према књизи и читању; доживљавању, разумевању и тумачењу прочитаног; овладавању начином вођења дневника о прочитаним књигама и разумевање потребе читања са оловком у руци,  неговање такмичарског духа и групног рада, Народна библиотека Осечина у сарадњи са Основном школом „ Војвода Мишић“ и професоркама српског језика и књижевности Јеленом Симић и Анђелком Јеремић спроводи програм „Најуспешнији књижевни споменар“. Ово је друга година за редом, како се одржава програм.Акција траје дест месеци, дакле, једну школску годину. Ученици читају и воде дневник читања, бележе своја запажања и размишљања, анализирају дело. При крају школске године, састане се комисија  прогласи најуспешније књижевне споменере.

Награда су књиге и дружење са књижевним ствараоцима. Овогодишња додела награда је посебна. Програм, који је одржан у понедељак, 12.јуна у великој сали Библиотеке у Пецкој, отворилие су ученицечетвртог разреда комадом „ Оцена“ који су припремили уз помоћ учитељице Данке Васић. У наставку програма  имали прилику да деци представимо писца Уроша Петровића чије су књиге у протеклим годинама биле међу најчитанијим међу нашом публчиком. У једночастовном дружењу деца су размрдавала вијуге, кроз сусрет са чудесним, необичним али и застрашујућим, са раскошном  машта и особеним хумором Уроша Петровића.

Потом смо замолили госта да додели награда најуспешнијим  споменарима:
1.место деле:МајаМарковић VI2 и
Наташа Симић VI2

2. местоделе:АлександарЂорђић V1 и
Катарина Урошевић VI2

3. местоделе:СофијаМиловановић V2 и
АндреаАрсеновић V 2

Након доделе награда отваренаје изложба књижевних споменара, која ће трајати до октобра.

Закажите недорогой анализ воды