Вести

Гејмификација и коришћење игара у библиотекама


Народна библиотека Осечина део је мреже библиотека Библиотеке нашег окружења. Наша установа имала је сво
г представника на 21. семинару ове виртулене мреже, који је одржан 6, 7, 8.  јуна 2017.  у тренинг центру Интернет клуба у бањи Врујци.

Семинар је објединио прегледактуелних  ИФЛА и АЛА трендова у  библиотекама  са посебним акцентом на  основне принципе коришћења игара и гејмификације за унапређење пословања у библиотекама.

Гејмификација и коришћење игара у библиотекама отвара приступ основним принципима коришћења игара и гејмификације за унапређење пословања у библиотекама.  Учесници програма кроз интерактивна предавања дошли су до:  зашто примењивати игре и гејмификацију у библиотекама, уочили разлику између игара и гејмификације, савладали технику гејмификације у шест корака , као и могућностима  примене гејмификације и игара у својим библиотекама.

После три дана марљивог рада нешто ново тек долази -  5 пројеката примене игре у раду библиотека за 9 библиотека у Србији и један међународни пројекат библио - деловања. Гејмификацију у свету књига и читања иницирали Проф.др Александар Јерков, др Адам Софронијевић, Весна Црнковић и домаћин програма Мирко С. Марковић. 

Закажите недорогой анализ воды