Вести

Семинар "Ко то тамо прича".

Народна библиотека Осечина у среду, 14 јуна, била је домаћин окупљања библиотечких радника Подружнице колубарског и мачванског округа, која је саставни део Друштва библиотекара Србије. Реогранизацијом подружница БДС-а, раније одвојене подружнице Колубарског и Мачванског округа спојене су у једну и ово је била прилика да се библиотекари и књижничари ова два округа окупе, друже, раде и стекну нова знања. 

Учеснике семинара поздравила је Ана Ивковић, директор Библиотеке у Осечини. Како активно учествује у раду струковног удружења, Библиотекарског друштва Србије, као члан Управног одбора и као председник Подружнице, директорка је нагласила овом приликом неколико најважнијих активности Друштва до сада, као и активности до краја године. Посебно је подсетила присутне на овогодишњи јубилеј Друштва, седамдесет година од оснивања, који ће бити обележен 14. конференцијом, која ће ове године трајати три дана, укључујући Дан БДС-а 14. децембар. На крају је позвала све библиотечке раднике да подрже рад БДС-а.
Акредитовани семинар БДС „Ко то тамо прича“ на тему заговарања у Библиотекама одржале су ауторка Весна Вуксан, библиотекар саветник Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ у Београду и полазник ИФЛА-иног Међународног програма за заговарање и предавач Милена Костић,библиотекар.
Креативну и подстицајну радну атмосферу уз предаваче градили су колеге из Крупња, Лознице, Малог Зворника, Љубовије, Лазаревца, ,Лајковаца и Ваљева.


У пријатном расположењу на заједничком ручку настављена је размена искустава и договорена будућа сарадња.
На крају сусрета гости су посетили изложбу „Породичне и колективне светковине“ у Галерији Библиотеке, као и Храм Вазнесења Господњег.

Закажите недорогой анализ воды