Вести

У недељу почиње ликовна колонија

Сваке године у организацији Народне библиотеке Осечина одржава се колонија и радионица NATURE & ART која окупља интернационалне уметнике. У оквиру овог дешавања реализују се радови који остају у богатој колекцијиили у јавномпростору. Сем тога, свакога дана су присутне отворене презентације и разговори са уметницима. Ово је веома жив концепт и вишеструко значајан, како за уметнике, тако и за становништво локалне заједнице.
Идеја Nature & Art пројекта јесте да се уметници издвоје из градског оквира стварања и погледа на уметност, јер када изађу из атељеа, пред њима се отвара један сасвим нови свет. У природи постоје другачија правила и законитости, која одувек функционишу, а учење на њима је управо и идеја пројекта.
Уметници имају недељу дана, колико траје колонија, да изведу своја дела. Уз помоћ организатора, уметници реализују и радионице на којима презентују свој концепт и активно учествију у разговорима са осталим учесницима колоније и локалним становништвом.
Овај пројекат је замишљен да омогући реализацију уметничких радова од материјала који су пронађени у природи на датом простору. Сем тога он омогућава свакодневне радионичке активности, где уметници имају прилику презентују свој рад колегама и локалној заједници. А циљ свега тога је евалуација концепта који се може дефинисати као СЛИКАТИ ПРИРОДОМ.

Када се каже сликати природом, подразумевају се сви медији савремене уметности који овај начин мишљења реализују кроз уметничку праксу.
Овогодишња колонија почиње 9. јула, а на њој учествују уметници и кустоси: Александра Лазар (Велика Британија), Гордана Каљаловић (Србија), Ђорђе Одановић (Србија), Дирк ван дер Мулен (Немачка), Клаус Мартенс (Немачка), Милена Мијовић (Црна Гора), Божидар Плазинић (Србија), Божидар Мандић (Србија), Јелена Блечић (Србија), Стефан Живковић (Србија), Јелена Келеува (Србија),  Михаило Буквић (Србија),Стефан Новаковић (Србија), Катарина Поповић (Србија), Милован Панић (Србија), Небојиша Јоцић (Србија).
Селектор и уметнички директор колоније је Ђорђе Станојевић.

Закажите недорогой анализ воды