Вести

ФЕБРУАР МЕСЕЦ ГЛАСНОГ ЧИТАЊА

25. фебруара 2020. године на платоу Народне библиотеке Осечина, као и у Издвојеном одељењу библиотеке у Пецкој одржана је акција под називом ``Читање је сјајно``!
Циљ ове заједничке акције подстицање читања, као и неговање матерњег језика, повезивање библиотеке са предшколским установама, са школама и са локалном заједницом. Такође желимо да покажемо да је библиотека корисно и забавно место где се учи, траже информације, раде домаћи задаци, пишу семинарски, матурски радови, а пре свега чиатју књиге. Указали смо на значај књиге и читање.
Акцију су подржале васпитачице Предшколске установе ``лане` и то Мирјана Стојковић, зорица Павловић, зорица Марковић, Андријана Тешић. Васпитачице су прочитале и импровизовале причу ``Чаробни штапић``,Владимира Сутејева, а запослене Јелена Иконић и Јелица Зељић су прочитале пар песмица које су примерене дечјем узрасту.
У издвојеном одељењу у Пецкој , акцију је подржала васпитачица Биљана Ненадовић са дечицом ПУ ``Лане``, запослена Тања Петровић је читала басне, а васпитачица бајке.
Акцију су подржали и грађани читајући Толстоја, Јесењина, Селимовића, Буковског и др.
 
 
 
 
Закажите недорогой анализ воды