Вести

„Књига је најбољи друг“

Овогодишња Дечја недеља у Народној библиотеци Осечина обележена је програмом „Књига је најбољи друг“. Бројни програми су реализовани у сарадњи са Предшколском установом „ ЛАНЕ“ и основним школама „ Војвода Мишић “ у Пецкој и „ Браћа Недић “ у Осечини.

Програм је започет у понедељак, 02. октобрa посетом Библиотеци млађе, средње и старије васпитне  групе Предшколске установе " ЛАНЕ", а посебан термин био је резервисан за пријем предшколске групе. Кроз пригодан програмчић, који су припремили запослени у Библиотеци, приближили смо деци библиотеку, библиотекаре, књигу и читање, након кога је уследила луткарска представа „Другарство“ и додела бесплатних чланских  карти уз заклетву чланова Библиотеке.

Уторак је протекао у дружењу са дечјим песником и драмским писцем Тодом Николетићем, који се најпре дружио са школарцима из Пецке, а потом и са основцима из Осечине. Прваци Основне школе „Браћа Недић“ из матичног и издвојених одељења Библиотеку су посетили у среду.

У издвојеном одељењу библиотеке у Пецкој, у червртак смо се  дружили са малишанима Предшколске установе „ Лане “ из Пецке и издвојених група из околних села  и првацима Основне школе „ Војвода Мишић “ из  Пецке.

Овогодишњи програм Дечје недеље завршли смо акцијом " Дечји шкраб " , којом су предшколци и прваци осликали  плато библиотеке у Осечини и Пецкој.

Бесплатне чланске карте у оквиру програма  традиционално је добило 75 првака и 76 предшколаца.

Закажите недорогой анализ воды