Вести

Подељена срећа је два пута већа

Обележавање дечје недеље у Народној библиотеци Осечина трајало је од 5. до 9. октобра под слоганом ``Подељена срећа је два пута већа`` Због новонастале ситуације нисмо били у могућности да проведемо време са децом у библиотеци, али нисмо хтели ни да деца буду ускраћена за дане који су посвећени само њима. Уз придржавање свих мера заштите у вези епидемије вируса КОВИД 19, први дан деци смо уприличили програм у великој биоскопској сали НБОС. Кроз едукативан програм прваци су били у прилици да се упознају са радом библиотеке. За ову прилику смо креирали едукативни стрип под називом ``Маша и Петар у царству књига``, Јелица Зељић је била креторка стрипа, а Ана Васиљевић је написала текст. Након стрипа, деца су се нашла  у причи ``Три добра друга`` коју су библиотекарке Јелица Зељић, Тања Петровић и Јелена Чкојић Иконић написале , режирале и одиграле на сцени, тон мајстор и сценски продуцент је био Бранко Петровић.

Ове године желели смо да деци покажемо старе игре које су њихове баке, маме, учитељице, васпитчице... играле у своје време, а која може бити поуларна и занимљива у данашње време, што је наишло на веома добар одзив код дечице, а то је игра ластиша. Дечици смо приредили мали квиз уз пригодне награде, затим смо им традиционално доделили бесплатне чланске карте. 

Дечја недеља је прилика да се најмлађим другарићима покаже и приближи библиотека као установа за креативно одрастање и дружење уз књигу. 

Због епидемије вируса нисмо били у могућности да дечицу примимо у библиотеку, али зато смо похитали у друге установе: ПУ ``Лане `` Осечина и ИОБ у Пецкој, на исти начин смо провели своје време са децом представљајући библиотеку . На крају дечје недеље, деци, а и одраслим смо представили свој видео стрип, на нашој ФБ страници.

Закажите недорогой анализ воды