Вести

Трибина о будућности српског села до 2030. године

У четвртак, 01. марта одржана је трибина за пољопривреднике „Будућност српског села до 2030. године“. О овој теми пред пуном биоскопском салом Библиотеке беседио јеУрош Давидовић, уредник и водитељ емисије „Боља земља“ , пољопривдедни новинар и неко ко је данас заиста аутентични заштитник интереса српских пољопривредника.

По струци је дипломирани ветеринар, а у новинарству, појединци тврде да је наследник легендарног Захарија Трнавчевића са којим је радио прилично дуго и уз кога је пекао занат, док је он био уредник „Знања на поклон“. Приватно се бави пољопривредом на свом имању у селу Радовање, код Велике Плане, одакле потиче. Захваљујући емисији коју уређује и води родну земљу обишао је више пута уздуж и попреко и тако упознао културу и обичаје сваког краја. Непрестано истражује и доноси нове, још увек, неиспричане приче. У разговору са пољопривредницима, правим домаћинима који су вољни да поделе своје мале тајне успеха али и велике проблеме, Урош обрађује интересантне теме које и те како занимају јавност.

Присутна публика је уживала друштву Уроша Давидовића, једног од најзанимљивијих и највољенијих лица са малог екрана.Било је речи о воћарству (малини, купини, шљиви), штети коју дивљач наноси воћу и поврћу, сточарству,аплицирању за државне субвенције, кредитима за пољопривреду, али и средства из ИПАРД фондова ЕУ.Новинар је изнео реално стање српског села и пољопривреде, посебно се осврнуо на проблем одласка млади људи са села, али и на занимљив начин истакао предности које доноси процес придруживања ЕУ. Из своје визуре и знања предочио је како ће изгледати село и пољопривреда у Србији у светлу глобалних промена, демографске слике и националних интереса Србије и који изазови и користи очекују српско село у окружењу Европске уније.

Након излагања, Урош Давидовић је са пажоњм саслушао питања пољопривредника и на иста давао одговоре.

Закажите недорогой анализ воды