Вести

Српски језик - јуче, данас и сутра

Народ нема ништа вредније и веће од језика. Језик држи народ на окупу, чвршће него земља. Народ може да изгуби земљу, да другу земљу задобије, и да опстане. Опстане у језику, својој највећој тврђави. У језику је све што један народ чини народом, а човека човеком.
Како треба чувати и неговати љубав према матерњем језику показује пример Лингвистичке секције ОШ „ Браћа Недић“. Професорка Драгица Пуљезевић са својим ученицима већ неколико година за редом осваја награде на Републичком такмичењу лингвистичких секција основних и средњих школа. Такмичење се врши под покровитељством Министарства просвтете, Филолошког факултета, Друштва за српски језик и књижевност и Вукове задужбине. Институције, које организују такмиичење говоре о значају награде.
Ова вредна секција је ове године, други пут узастопно (а укупно четврти пут) најбоља у Србији, а поред прве нагаде освојили су два друга и једно треће место. Диплома и награда је севечано уручена професорки Драгици Пуљезевић у време одржавања „Републичког зимског семинара” на Филолошком факултету у Београду.
Поводом освојене прве награде, отворени час на тему  Српски језик - јуче, данас и сутра одржала је професорка српског језика, Драгица Пуљезевић у понедељак, 06. марта.
Драгица Пуљезевић, професор српског језика и књижевности, преко 15 година са доста успеха води ову школску секцију. Поред успеха, које ниже у својој установи са ученицима, професорка Пуљезевић има и одличну сарадњу са Библиотеком. Драгица је рецензент многих књига завичајних аутора, које су се појавиле у нашој издавачкој делатности, а као рецензент је учествовала и у бројним прогамима промоција тих истих књига. Још важније споменути подршку и залагање професорке Драгице у нашем заједничком циљу- подстицање читања код деце и младих. Драгица се увек радо одазива у учествује на конкурсима, које организује Библиотека, а редовни је и члан жирија, који прати Такмичење здравичара у оквиру Сајма шљива.

Закажите недорогой анализ воды