Вести

Отворена изложба "САМО СТРИП СПОКОЈ" Дејана Богојевића

У четвртак, 15. марта у Галерији Народне библиотеке Осечина свечано је отворена  је 60. самостална ликовна изложба „Само Стрип Спокој (ССС)“ мултимедијалног ваљевског уметника Дејана Богојевића. У програму отварања изложбе, у оквиру које је изложено 90 стрип табли, поред аутора учествовали су књижевник Огњен Пудар, књижевница Радмила Настић Антанасијевић, а изложбу је отворила мр Ана Васиљевић, директор НБОС.
Дејан Богојевић је до сада стип излагао више пута на самосталним и групним изложбама у земљи и иностранству. Самостално у иностранству је излагао у Сплиту (Хрватска, два пута), Подгорици (Црна Гора), Сежани (Словенија), Велењу (Словенија), Варшави (Пољска). Објавио је стрип албум “Како је све почело” и стрип књигу “Укрот”. Заступљен је у светској стрип антологији. Члан је Удружења стрипарских уметника Србије (по позиву). Уметнички је директор Ваљевског стрип фестивала.
Историчарка уметности Ану Јелић описује Дејана Богојевића као сликара, књижевника, песника, дизајнера, илустратора, једном речју мултимедијалног уметника, необичног сваралачког заноса, радозналог и немирног духа, који је дизајнирао и илустровао велики број часописа, књига, каталога, стрипова… Према њеним речима, Богојевићев авантуристички приступ уметности увек је смео и другачији и тешко је сагледати његов стваралачки опус.
Богојевићев, можемо рећи, необичан стваралачки опус овенчан је успесима на свим пољима, а резултат је дугогодишњег рада и истраживања. Његову 60. јубиларну изложбу у Осечини публика може да погледа до 16. априла 2018. године.
 
Закажите недорогой анализ воды