Вести

Библиотека на Другом ваљевском сајму књига и образовања

Народна библиотека Осечина била је део Другог Ваљевског сајам књига и образовања Doctrina Fair, који је одржан је од 26. до 28. априла у просторијамаФакултета здравствених, правних и пословних студија Универзитета Сингидунум у Ваљеву. Организатор сајма, удружење грађанаOpen Minded, након првог успешно одржаног сајма у новембру прошле године успоставља континуитет оргаинизацијом нове манифестације. Наша установа посетиоцима овог сајма представила је своју богату издавачку делатност.

Првог дана Сајма гост је био Светислав Басара, један од најзначајнијих савремених српских писаца, а заједно са њим у разговору је учествовао Теофил Панчић, еминентни књижевни критичар. У петак, гошћа Сајма је била Мирјана Бобић Мојсиловић која је промовисала своју књигу „Мушка азбука“, као и проф. др Миодраг Зец, један од највећих стручњака за економска питања у земљи, који је одржао предавање „Kонцепт развоја – митови и историјске поуке“. Другог дана је одржано и представљање књиге завичајног писца Ивана Бранковића „Прометејев дневник“ као и промоција књиге „Географија Србије“ др Милана Радовановића, директора географског института Јован Цвијић САНУ. Трећег дана програм су чинила предавања са историјском тематиком, „(Не)Заборављени хероји Великог рата: Михаило Маџаревић“ Маринка Лугоње и промоција књиге о Милунки Савић „Милунка Савић: ордење и ожиљци“ Милана Богојевића.

Током сва три дана Сајма, поред предавања и промоција књига из најразличитјих облати, организоване су и две изложбе слика посвећене Првом светском рату.

Закажите недорогой анализ воды