Вести

Представљена збирка "Бисерне речи" Јелене Брадоњић

У уторак, 08. маја у Осечинској библиотеци представљена је нова збирка песама „Бисерне речизавичајне песникиње Јелене Брадоњић, која је у издавачкој делатности Народне библиотеке Осечина објављена у децембру протекле године.

Ово је трећа Јеленина песничка збирка. Пре ње објавила је књигу “Слике детињства“ 2012. године која садржи песме за децу и 2014. године збирку „Моја далека звездо“ коју чине песме за одрасле, писане немирним срцем жељног нечег новог и заокупљеним: љубављу, сновима, чежњом.

Поред тога што пише песме, Јелена је и врстан здравичар. Неколико година учествује на Такмичењу здравича, које Библиотека организује у оквиру Сајма шљива, а прошле, 2017. године освоојила је прву награду.

Драгоцену помоћ и допринос на припреми књиге Јелене Брадоњић БИСЕРНЕ РЕЧИ, Библиотеци као издавачу, пружили су изванредни сарадници: рецензенати: мр Јованка Божић, професор Ваљевске гимназије у пензији и Јелена Аћимовић, професор српског језика и књижевности и библиотекар у средњој школи у Рачи; лектор и коректор, наша драга сарадница Драгица Пуљезевић, професор српског језика и књижевности у ОШ Браћа Недић у Осечини, и уредник Мр Бранка Матића, који су у врло кратком року, али врло професионално и квалитетно извршиле рецензију, лектуру и припрему књиге госпође Брадоњић. Посебно, јер ни једна од рецензената не познаје Јелену Брадоњић и до сада није имала увид у њено поетско стваралаштво.

Истовремено, драгоцен је допринос проф. Пуљезевић, која, као ранији рецензент, познаје песникињу Јелену и њено дело, па је због тога у невероватно кратком року обавила врло корисну лектуру њеног рукописа. Без њихове помоћи, уредник мр Бранко Матић не би успео да припреми збирку песама БИСЕРНЕ РЕЧИ за штампу. Још је важније - без врло позитивних и похвалних рецензија, које су написале госпођа Божић и госпођица Аћимовић. Без таквих рецензија, наш план да се објави збирка песама Јелене Брадоњић неби био довољно утемељен. Овако, он је сада добио пуну потврду, а Народна библиотека Осечина још једно врло вредно издање.

Поред споменутих сарадника у програму су учествовале наше пијанисткиње Школе клавира: Сања Николић, Александра Гладовић и Николина Ивановић, које су са својом професорком Тијаном Станојевић припремиле су неколико композиција и њима употпуниле програм представљања песничке збирке Јелене Брадоњић.

Закажите недорогой анализ воды