Вести

Обележeно 200 година од штампања првог српског речника

Народна библиотека Осечина и Лингвистичка секција ОШ `Браћа Недић` са професорком српског језика Драгицом Пуљезевић обележили су 200 година од штампања првог српског речника - Вуковог `Српског рјечника`. То није обичан речник, то је енциклопедија српског живота, у којој видимо, као у огледалу, наше српско лице и нашу српску душу.
23. октобра читаоница научног одељења је одисала топлином и Вуковим речима које је презентовала наша чувар српског језика професорка Драгица са својом дечицом.
``Свака част за госпођу Пуљезевић и њене ученике. Освајати прва места на државним такмичењима, а пре свега улити деци љубав према лингвистици и српском језику је сјајна ствар. Пратим, бодрим и подржавам.Браво``- утисак је наше суграђанке Александре Тртовац- библиотекара саветника у Универзитетској библиотеци„Светозар Марковић.
Изложбу радова које је приредила професорка Драгица Пуљезевић са Лингвистичком секцијом поводом обележавања 200 година од штампања првог српског речника - Вуковог `Српског рјечника` сви заинтересовани могу погледати сваког радног дана у читаоници НБОС.

Закажите недорогой анализ воды