Вести

У ритму традиције

Музичко - поетско вече ``Букет поезије` одржано је 06. новембра у читаоници Народне библиотеке у Осечини, а посетиоци, сабирајући утиске, рекоше да је било прави мелем за душу.

Овај уметнички пројекат покренут је на идеју новинара Немање Ковачевића, а по изузетном сценарију проф.др Весне Васовић  и музичке пратње Драгана Поповића - Курузлије и с` правом слови за редак уметнички ужитак. Добро осмишљен текст , пажљиво одабрани стихови и непролазне музичке нумере преточене у складну целину показали су да народна култура још увек има непролазну вредност.

`Ево у овом времену духовног метежа препуштаља многим непотребним , туђим често и опасним вибрацијама који немилосрдно шибају нашом друштвеном и културном сценом , решили смо да се ставимо у одбрану изворних вредности какве су између осталог и наша песма и свирка. Пожелели смо вечерас да дотакнемо душу и у том најтананијем атару у ком столује : љубав...слобода, векови, част... родна груда растерамо бриге и зебњу и увеселимо дух. А како песма и музика имају продужено дејство ово пријатно осећање трајаће доста дуже.``- објаснила је проф.др Весна васовић

Истакнути поборник и чувар традиције Немања Ковачевић каже да овакви пројекти недостају нашој културној сцени: - ``Поносан сам на наше стваралаштво и сматрам да је овај даровити букет стихова српске песничке ризнице представља наше национално благо које морамо да негујемо и чувамо од заборава``- наглашава Немања.

Музички педагог и виртуоз речи и звука , Драган Поповић - Курузлија уместо коментара засвирао је ``Тамо далеко`` и подсетио нас на Солунце и њихово завештање да чувамо и љубимо домовину као највреднији бесцени дар.

Закажите недорогой анализ воды