Вести

Осечина добила улицу Миленка Павловића

Годишњица херојске погибије пилота пуковника Миленка Павловића обележена у петак, суботу и недељу пригодним програмима 20 година након 4. маја 1999. године када је страдао храбри пилот.

Програм обележавања је почео у петак, 3. маја у 18 сати на позајмном одељењу Библиотеке отварањем изложбе литерарно-ликовних радова на тему Миленко Павловић – пилот, а потом ју у 19 сати  12.04 часова, јер је у то време оборен авион Миленка Павловића. Ваљево су надлетеодиграна представа Приштинског позоришта „Женидба“.
Подгрина се одужила свом славном пилоту Миленку Павловићу називом улице у Осечини, која је понела је његово име. Некадашња Болничка улица у Осечини темељно је обновљена и од суботе 4. маја носи име пилота Миленка Павловића. Осечина је и на овај начин одала почаст једном од највећих хероја одбране отаџбине.
На свечаној академији у великој сали Народне библиотеке Осечини истакнуто је да је Миленко био ратник и витез и да је са јуначким срцем одлетео у легенду, знајући да ће својим животом заштитити млађе пилоте.
Славном пилоту Миленку Павловићу  у част у његовом родном селу Горњем Црниљеву код Осечине одржан је пригодни програм у недељу 05. маја.
Његово херојство симболично ће обићи свет. На иницијативу Осечине и пилотове породице, марку са ликом Миленка Павловића пустила је у оптицај Пошта Србије. 
Народна библиотека Осечина је уз подршку Миленкове породице и Уна мега шопа из Ваљева приредила друго допуњено издање монографије  Живот и смрт Миленка Павловића пилота – пуковника”из 2001. године, чији је аутор био Живан Ј. Грујичић.


Закажите недорогой анализ воды