Вести

AKЦИJA ДАРУЈЕМ ТИ KЊИГУ

 

Библиотеци у Пецкој је припала част да славу, једног од највећих човекових изума, писане речи, 23. април, Светски дан књиге, обележи на најлепши могући начин кроз пројекат ДАРУЈЕМ ТИ KЊИГУ
Ту част указао нам је Иницијатор акције Грански синдикат културе, уметности и медија НЕЗАВИСНОСТ и председник Драган Милановић Пилац.
Схватајући значај постојања и раде Библиотеке у малом месту, а инспирисани телевизијском причом наших сарадника Добривоја и Добриле Пантелић о Библиотеци у Пецкој и нашој вредној читатељки Ради Ђокић, која је већину књига са полица Библиотеке прочитала, одлучили су да кроз своју акцију ДАРУЈЕМ ТИ KЊИГУ прикупе књиге и дарују их нашој установи, и да на тај начин подрже рад ове мале Библиотеке.
Директор установе Ана Васиљевић истакла да су окупљени на програму у Пецкој на најлепши могући начин одали признање књизи и магичним речима које су нас обогаћују и да ће овај догађај још више подстаћи на читање све слојева друштва, а нарочито младих. Захвалила се Гранском синдикату културе, уметности и медија НЕЗАВИСНОСТ и председнику Драган Милановић Пилац и свима који су учествовали у акцији прикупљања књига за нашу Библиотеку.
У име гостију присутнима су се обратили Тања Бребановић, библиотекар у Библиотеци града Београда и извршни секретарГС KУМ НЕЗАВИСНОСТ и председник синдиката Драган Милановић Пилац.

Програм обележавања Светског дана књиге обогатио је наставни кадар: професори разредне наставе, српског језика и књижевности, професор музичке културе и ученици Основне школе „Војвода Мишић“. Матеја Maрковић на виолини, Ана Лазић на гитари, Маја Марковић вокални солиста уз музичку пратњу на виолини наставника Николе Јанковића, песму „Кад књиге буду у моди“говорила је Тања Ђурђевић, ученице 7. разреда Александра Ковачевић у улози Феме и Катарина Васиљевић као Евица представиле су се у сцени из комедије „Покондирена тиква“, Стефан Гајић, рецитовао је песму Мирослава Антића„А онда и прва љубав“, а Тамара Тодорић, „Дрхтаву песму- не зна да ли ће“.                                                                                          
Књиге које су Библиотеци у Пецкој дароване су драгоцен и биће на корист и понос целој локалној заједници. Пецка је поносна на свој храм књиге може сматрати почаствованим што једна установа културе делује у њој.

 

Закажите недорогой анализ воды