Вести

Магични свет науке и књиге`` у Библиотеци

У уторак , 21.маја велика читаоница Библиотеке се накратко претворила у мини лабораторију где је одржан програм ``Магични свет науке и књиге``.

На идеју за овај програм дошли смо након успешне реализације Првог сајма науке  за који су заслужни проф. математике, физике и информатике Сање Радојчић са својим ученицима 8-2 разреда, а који је одржан у ОШ “Браћа Недић“.

Циљ нашег програма био је да се широј публици прикажу научна сазнања и истине кроз практичну примену. Програм смо допунили, у духу Библиотеке, изложбом научних монографија из нашег богатог фонда.

Професорка Сања Радојичић је уз помоћ својих ученика извела 22 експеримента, који су били пропраћени и приказом на видео биму, у задњем експерименту под називом: ``Загонетни чвор ``учествовали су и присутни посетиоци.

Експерименталним програмом смо желели да приближимо свет науке свима, и да покажемо да је физика комплет наука свугде око нас, па и у нашој кухињи. Вероватно се сви чудите , ал` кухиња је мала лабораторија, сва чуда се дешавају у њој. Стога смо ми решили да вам откријемо мали део света науке из кухиње.Уз помоћ моћне соде-бикарбоне, сирћета , млека, пар средстава из купатила, лимуна , уља, бибера, мастила и знања, дочарали смо све моћи и тајне које оне крију.

Учесници који су са својом професорком радили експерименте су: Анђела Јанковић , Лука Урошевић, Огњен Божић, Михаило Томић и Катарина Лукић.

У Библиотеци је изложено 14 експоната које можете погледати до краја јуна.

Закажите недорогой анализ воды