Вести

Пред публиком у Ваљеву прдстављен издавачки подухват НБОС за 2018.

У уторак, 28. маја, пред Ваљевском публиком у читаоници Матичне библиотеке „Љубомир Ненадовић“ представљен је  издавачки подухват Народне библиотеке Осечина, који је припреман у 2018. години - књига ``Осечански крај у ратовима 1912 -1918. Поменик жртвама`` Милорада Радојчићапознатог истраживача прошлости.
Циљ овог пројекта био је да књига буде објављена у оквиру обележавања завршетка 100- годишњице Великог рата, што је уз подршку локалне самоуправе и реализовано. Жеља је да ова књига остане као трајан споменик нашим храбрим прецима, славнимратницима из два балканска и Великог рата. Они су пописани по имену и презимену, уз сажете али богате биографије, иза којих стоји обиман и сложеннаучноистраживачки рад публицисте Милорада Радојчића који је и сам потомак старог ратника страдалог на Солунском фронту

На почетку програма присутне је поздравила директорка Матичне библиотеке Виолета Милошевић, из угла извршног издавача говорила је Ана Васиљевић директор Народне библиотеке Осечина. О књизи су, осим аутора Милорада Радојчића, говорили и универзитетски професор и доктор историјских наука Вељко Ђурић Мишина директор Музеја жртава геноцида из Београда; др историјских наука Милић М. Милићевић из Београда и уредник Гласника Међуопштинског историјског архива Ваљева, затим мр историјских наука Милоје Ж. Николић, историчар - конзерватор, саветник Завода за заштиту споменика у Ваљеву, део из рецензије др историјских наука Жарка С. Јовановића прочитала је директорка Матичне библиотеке „Љубомир Ненадовић“ Виолета Милошевић.

Закажите недорогой анализ воды