Вести

Весна Алексић била гост Библиотеке у Пецкој

У понедељак, 10. јуна у издвојеном одељењу Народне библиотеке Осечина у Пецкој одржан је програм доделе награда "Најуспешнији књижевни споменар".
Са жељом да развијамо и негујемо љубав према књизи и читању; доживљавању, разумевању и тумачењу прочитаног; овладавању начином вођења дневника о прочитаним књигама и разумевање потребе читања са оловком у руци, неговање такмичарског духа и групног рада, Народна библиотека Осечина у сарадњи са Основном школом „ Војвода Мишић“ и професоркама српског језика и књижевности Јеленом Симић и Аном Јокић спроводи програм „Најуспешнији књижевни споменар“. Ово је четврта година за редом, како се он одржава. Акција траје дестмесеци, дакле, једну школску годину. Ученици читају и воде дневник читања, бележе своја запажања и размишљања, анализирају дело. При крају школске године, састане се комисија  прогласи најуспешније књижевне споменере.
Награда су књиге и дружење са књижевним ствараоцима. Овогодишња додела награда била је на свој начин посебна. Ученици су имали прилику да упознају дечјег писца Весну Алексић чије су књиге у протеклим годинама биле међу најчитанијим међу дечјом публиком. 
Након књижевног сусрета, Весна Алексић је доделила награде најуспешнијим књижевним споменарима:
1.место деле: Катарина Урошевић VIII2 и
                        Маја Марковић VIII
2. место деле:Тања Ђурђевић V2 и
                         Наташа Симић VIII2
3. место деле: Анђела Милутиновић V2 и
                        Вања Муратовић VI2
Књижевне споменаре оцењивала комисија у саставу:
Јелена Симић, проф. српског језика и књижевности, председник,
Ана Јокић, проф. српског језика и књижевности, члан и
Тања Петровић, књижничар, члан.
Након доделе награда отворена је изложба најбољих књижевних споменара, која ће трајати до октобра.

 

Закажите недорогой анализ воды