Вести

Концерт младих пијанисткиња

У четвртак 20. јуна у 19 часова у препуној сали Народне библиотеке у Осечини одржан је концерт полазника школе клавира, чиме је завршена сезона рада школице. Подсећамо да овај програм при Народној библиотеци Осечина постоји од 2014. године и до сада успешно помаже деци Осечине да открију свој таленат и стекну основна музичка знања. Сви програми Библиотеке били су богатији када у њима наступле младе пијанисткиње.
На почетку програма гостима се обратио Велимир Веља Саватић, мајстор фотографије, који као професионалац ауторски прати и реализује фотографске пројекте из сфере музичког живота живота Београда.
Полазници су се представили у саставу:Софија Станишић, Александра Гладовић, Николина Ивановић, Тамара Шукара и Николина Малешевић. Оне су под менторством проф. Тијане Станојевић припремиле и успешно извеле бројне композициције разних домаћих аутора, а на репертоару су се нашле и познате композиције чувених композитора Моцарта, Бетовена, Чајковског. Пред крај концерта учесници су извели две тапшалице на велику радост и изненађење публике, а за сам крај одсвирали су неколико композиција у 4 руке. На концерту је уживао велики број љубитеља клавирске музике разних узраста.
Школа наставља са радом у септембру, када ће се одржати и аудиција за нове полазнике.

Закажите недорогой анализ воды