Вести

Представљена књигa Милоша Јевтића „Реч врата отвара“

У уторак, 25. јуна у великој читаоници Библиотеке љубитељима писане речи представљена је књига Милоша Јевтића „Реч врата отвара“ разговори са Драганом Драгојловићем.
Књига „Реч врата отвара“ је 205. по реду, објављена је у престижној едицији Одговори, која има за циљ да системски представи најистакнутије представнике српске културе. Овом колекцијом се уједно истиче и важност мемоаристике у осветљавању културне историје једног народа.
Разговори са Драганом Драгојловићем обухватили су животно-стваралачки пут књижевника Драгана Драгојловића, као и погледе овог ствараоца на актуелна питања нашег времена.
Издавач и тумач бројних књига Милоша Јевтића, професор књижевности Милан Тасић из свог, стручног угла, истакао је значај колекције Одговори и дао приказ Драгојловићевог живота и дела.
Мајстор разговора, Милош Јевтићм признао је публици да има неку врсту треме кад дође у Осечину, међу своје, а објавио је преко двеста разговора са најзнаменитијим личностима двадесетог и почетка двадесет првог века. Већ неко време захваљујући Милошу Јевтићу, имамо прилику да се сусретнемо са изузетним личностима из књижевности, културе и науке.
Драган Драгојловић је говорио о путу којим се ређе иде, о настајању поезије и каснијим преводима на многе језике света., потреби да се остави траг и најлепши могући путоказ младим генерацијама.
Обраћањедобитника Андрићеве награде  и једаног од највећих писаца чудесних романаРадована Бели Марковића је изосталозбог његове оправдане спречености, а директорка Библиотеке Ана Васиљевић је прочитала књижевниково писмо које је било подршка свим присутнима.
Песме Драгана Драгогловића МИСАО О СРЕЋИ Успомени на песника Лазу Котића“ а као изнанађење присутној публици казивала је наставница математике у пензији Гаља Павловић, док је песму „ЗЛАТИБОРСКА ЗВЕЗДА“ говорила наставница српског језика и књижевности, завичајна ауторка Љубинка Стевановић, која је и сама родом из Златиборског краја.

Закажите недорогой анализ воды