АНДРИЋУ У ЧАСТ

дец 30, 2021

„Од свега што човек у животном нагону подиже и гради, ништа није у мојим очима боље и вредније од мостова. Они су важнији од кућа, светији, општији од храмова. Свачији и према сваком једнаки, корисни, подигнути увек смислено, на месту на ком се укрштава највећи број људских потреба, истрајнији су од других грађевина и не служе ничем што је тајно или зло.“

У Народној библиотеци Осечина, дана 22.12.2021. одржано је књижевно вече посвећено Иви Андрићу, који је Библиотека организовала поводом јубилеја – 60 година од доделе Нобелове награде за књижевност Иви Андрићу.

На почетку програма имали смо прилику да послушамо Николину Малешевић, некадашњу ученицу школе клавира про Библиотеци, а данас ученицу четвртог разреда ОМШ. Николина је на републичком такмичењу у организацији Удружења музичких и балетских педагога Србије у дисциплинама солфеђо и теорија музике, које је одржано 4. и 5. децембра а у класи: проф. Вање Урошевић  освојила је прву награду.

Потом смо чули мисли Иве Андрића  и важне моменте из његове биографије

О животу и делу нашег нобеловца  говорио је проф. др Михајло Пантић, док је доајен српског новинарства Милош Јевтић  говорио о сусретима са Ивом Андрићем.

 

 

 

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja