Безбедност деце на интернету

окт 19, 2021

Поводом дечје недеље која је иза нас, а у сусрет Европском дану борбе против трговине људима 18. октобру, НБОС  организовала је едукативно предавање на тему „Безбедност на интернету“ које су послушали ученици четвртое године ОВЦ „Браћа Недић“ са својом професиорком српског језика и књижевности Милицом Новаковић. На ову тему говорио је новинар публициста, писац и лиценцирани експерт МУП-а за едукацију и превенцију социјалне патологије из Београда Влада Арсић .

Влада Арсић је аутор књига о: педофилији „Армагедон“, трговини људима и принудној проституцији „Изгубљене у магли“, наркоманији „Лопатање ђавола“, које могу бити корисне у упознавању са овим проблемима. Боље се суочити са тим на страницама књига или на филму и постати опрезнији како евентуално не би, по његовим речима, улетали у сличне ситуације.

Деца (и одрасли) данас више не могу да замисле живот без компјутера. Савремене технологије убрзале су и олакшале комуникацију, проток информација, повезале људе широм света, избрисале удаљености, али…
Како све има своје добре и лоше стране, има их и интернет. Важно је да деца и родитељи, пре него што зароне у царство интернета, науче како да се заштите од његових лоших страна.

Трибина није била усмерена против интернета, друштвених мрежа, већ покушај да се деци укаже да он није баш безбедно место како се то чини. Због учесталих немилих догађаја у Србији, у којима су жртве деца, наша је обавеза да упозоримо на опасности за које нису свесни и дамо савете како да их препознају.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja