БИБЛИОНЕТ 2022 БИБЛИОТЕКЕ И ДОЖИВОТНО УЧЕЊЕ – 16. годишњи стручно-научни скуп Заједница матичних библиотека Србије –

сеп 15, 2022

Шеснаести годишњи стручно-научни скуп Заједнице матичних библиотека Србије – БИБЛИОНЕТ 2022, одржан је у Чачаку, (Градска библиотека Владислав Петковић-Дис) 8-10. септембар 2022. године. Тема овогодишњег семинара била је „Библиотеке и доживотна учење“ окупила је oко 170 библиотекара.
Поздравне речи , осим домаћина Богдана Трифуновића, представника Министарства културе и информисања , упутио је и управник НБС др Владимир Пиштало. Додељена је награда „Ђуре Даничића“ за 2021. библиотекару саветнику Даниели Скоковић из Пожеге.
Првог и другог дана скупа присутни су могли да прате четири предавања по позиву и излагања аутора радова кроз две радне сесије. Осим радног дела, били су организовани и различити садржаји: стручно вођење кроз највећу јавну библиотеку под једним кровом у Србији
Стручно усавршавања библиотекара Републике Србије карактерише стално трагање за иновативним библиотекарским знањима, али и остваривањима у свету установљеним стандардима. Широк распон библиотечког деловања од школских, високошколских и народних библиотека условио је значај тимског деловања библиотечке струке у целини. Зато Друштво библиотекара сваке године организује скупове ради стручног усавршавања библиотекара и бољег сагледавања стања у библиотекарство код нас и у свету.
Осим квалитетних излагања, стручних разговора и размене искустава из праксе овај Библионет ће бити упамћен и по добром дружењу, новим познаствима и умрежавању библиотекара.

 

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja