БИБЛИОТЕКА ПОЗОРИШНИХ ЧУДЕСА – ОД НУШИЋА ДО ВИТЕЗОВИЋА

јун 22, 2022

У уторак, 14. јуна 2022. године са почетком у 19 сати у великој сали Издвојеног одељења  Народне библиотеке Осечина, ученици Школе глуме премијерно су извели позоришни колаж , који се састојао од четири дела. Из опуса  нашег великог комедиографа Бранислава Нушића извели смо три комада. Прво је  изведен комад „Ушао ћаво у село“ где су улоге понели: Ива Павловић – воденичар, Лаѕар Недељковић – Уљез, Нађа Поповић – Ћоса, Јована Андрић – Распоп, Ања Зељић- помељар, Воденичарева ћерка – Тијана Младеновић, Ђорђе Васиљевић – механџија и Наталија Ђурђевић – ђаво.
У комаду „Кирија“, улоге су поделили: Ива Павловић – мајка, Никола Алексић – тата, у улози шефа – Емилија Пантелић,  чиновник – Исидиора Нинић и деца : Милица Матић, Eli zHU RUI TIE, Реља Гачић и Лена Милосављевић.  „Пут око света“ је комична позоришна ревија о чудноватим догађајима Јованче Мицића из Јагодине, а улоге су поделили : Елена Лукић – Перса, Јованче- Милош Николић, Срђан Павловић- господин Тома, Урош Матић – апотекар и  Валентина Мијаиловић – Савета.
На крају наступа, изведен је инсерт из комедије „Лајање на звезде“ Милована Витезовића.  У улози главног  јунака Михаила Кнежевића који  се духом, интелигенцијом и знањем уздиже изнад осталих ђака, а често и професора, био је Ненад Симић, а у улози лепе Данице коју упорно покушава да освоји нашла се  Елена Лукић.
У улози наратора и домаћина нашли су се: Катарина Павић, Хелена Томић, Наталија Ђурђевић, Лазар Недељковић  и Ђорђе Васиљевић. Режија и костимографија: Ана Васиљевић, Јелица Зељић, Јелена Чкојић Иконић, музика Бранко Петровић, реквизитери: Драган Павловић и Зорица Павловић. Фотографија: Тања Петровић, Милош Обрадиновић и Душан Ковачевић.
Подсећамо да драмска секција при Библиотеци постоји од тридесетих година прошлог века. Обновила је рад 2014, а данас се она зове Школа глуме и имамо 23 ученика.
Подршка младим глумцима ни овај пут није изостала, препуна биоскопска сала је доказ, а млади глумци су бриљирали и овај пут.
После премијерног извођења  у библиотеци у Пецкој, наши млади глумци су приредили угођај и публици у Осечини у четвртак, 16. јуна. Пуна  трпезарија Образовно-васпитног центра “Браћа Недић“ је доказ да се вреднују праве вредности и да позориште и даље заступљено и у малим срединама. Млади глумци су побрали симпатије и бројне аплаузе публике и у Осечини, која је имала прилику да ужива у колажу узбудљивих прича .

 

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja