„Бројчаник“ Мира Вуксановића добитник Љубине награде

окт 19, 2021

Колектив Народне библиотеке Осечина био је део програма у Бранковини, где је  у организацији Матичне библиотеке „Љубомир Ненадовић“ додељена награда за најбољу путописну књигу на српском језику у 2020/2021. години, а овогодишњи лауреат је Миро Вуксановић за дело „Бројчаник – путописни дневници“.

Награда која се састоји од Свечане повеље и новчаног дела, која је установљена 2014. године, лауреату је уручила директорка МБ „Љубомир Ненадовић“ Виолета Милошевић. Први пут је додељена Милосаву Савићу за књигу „Долина српских краљева“.

Професор др Михаило Пантић, члан жирија, обратио се констатацијом да“свако ко воли  и разуме књижевност зна да је путопис најстабилнији, готово непроменљиви прозни облик…“

Додели награда су присуствовали представници Министарства културе и информисања, које је и ове године подржало манифестацију, НБС, УБ „Светозар Марковић“, Матице српске, представници библиотека, професори и ученици филолошког смера Ваљевске гимназије и ОШ „Прота Матеја Ненадовић“ из Бранковине , као и представници институција, медији и грађани.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja