Књижевни миље на тргу – Читај о здравом, храни се здраво

окт 31, 2022

Поводом месеца правилне исхране Народна библиотека Осечина је у понедељак,  31. октобра 2022. гододине у 10 сати на градском тргу реализовала  акцију „ЧИТАЈ О ЗДРАВОМ, ХРАНИ СЕ ЗДРАВО!“ Акција имала је за циљ да библиотекари представе суграђанима део богатог фонда литературе о узгајању и припреми здарве хране.

У практичном смислу, као и протеклих година, и ове године смо имали успешну сарадњу и подршку  фирме Podgorina Frucht из Осечине која нам је даровала разноврсно воће које су нам допремили представници фирме Веран Јосиповић и Иван Цветиновић.

Ученици III разреда OВЦ “Браћа Недић“ – смер кувар са проф. Данком Лукић и Марином Павловић успешно су правили воћне салате за посетиоце. Акцији су подржали и ученици II разреда образовног провифла туристичко-хотелијерски техничар са проф. Ненадом Иконићем.

Најинтересантнија и најмалађа подршка била је од предшколске групе ПУ“Лане“ Осечина и њихових васпитачица, као и Биљане Спасојевић, нутиционисте-дијетичара из установе. Мало смо разговарали на тему воћа и поврћа, погађали загонетке и на крају читали књигице  и наравно сладили се воћем. Није изостала ни подршка Црвеног кртста „Осечина“. Представница Нада Топаловић личним примером, читањем уз јабуку, подржала је акцију.

Део воћа који није утрошен у оквиру акције на тргу, по жељи донатора, даривали смо малишанима из Предшколске установе „Лане“.

Хвала нашим драгим сарадницима: Podgorini Frucht, OВЦ “Браћа Недић“, ПУ „Лане“, Црвеном крсту „Осечина“ и свим суграђанима добре воље, који су својим присуством допринели да овај празнични сунчан дан дуго остане у сећању свих житеља Осечине.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja