ПОКЛОНИ МИ ЈОШ ЈЕДАН ДАН У ГОДИНИ

апр 1, 2022

Двадест први март је само један дан од 365 у години. У свету и код нас 21. март се обележавају два важна датума: Светски дан особа са Дауновим синдромом и Светски дана поезије. Колективу Библиотеке није мањкало идеја, креативности и ентузијазма да обе активности обележимо пригодним програмом.

Први део дана био је посвећен Акцији „Поклони ми још један дан у години“. Како бисмо пружили подршку особама са Дауновим синдромом обули смо различите дугачке шарене чарапе, које су узете су за симбол, јер су сличног облика као хромозоми, као и због тога што их особе са овим синдромом не могу упарити. Учешће у програму узело је Образовно-васпитни центар „Браћа Недић“ и ученици првог разреда са својом учитељицом Зорицом Николић, Црвени крст Осечина. Председник општине Никола Томић и заменица председника општине Биљана Мићић, као и бројно грађанство, који су подржали акцију.

Деца су заједно са учитељицом и запосленим из библиотеке правили заједничку слику која је у облику осликаних дечијих ручица, затим су заједно одговарали на задате асоцијације, на крају су певали песму „Кад си срећан“. Сви присутни као и посетиоци имали су прилику да погледају публикације које смо припремили , као и да се фотографишу испред Књигошеталице и рама који је направљен за ову прилику.

Поруку коју смо желели послати обележавањем овог датума јесте да особе са Дауновим синдромом нису болесне, само различите, да су те особе пуне љубави за све људе око себе. Taj дан био је прилика да све наше суграђане подсетимо да су особе са Дауновим синдромом једни од нас и да им је потребна пажња као и свима нама.

 

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja