„ОНА„ У БИБЛИОТЕЦИ

мај 31, 2021

Приче из библиотеке лепе су и  вреди их истицати у овим данима. Свесни смо важности културе читања и вредности које нам читање доноси.
Бранислава Мићић главна уредница магазина „ОНА„ већ низ година у пропутовању кроз нашу општину сврати до библиотеке пуних руку Магазина „ОНА„ који наши корисници са задовољством читају, са посебним освртом на Браниславине чланке, који одишу стварношћу из реалног живота.
Магазин „ОНА„ постоји 11 година, како уредница каже од светске економске кризе до страха од корона вируса. У жижи интересовања су храбре жене, које живе по својој истинској природи. Читатељка је и даље главна јунакиња и око ње се све врти.
У Магазину „ОНА„ пронаћи ћете веома занимљиве и живописне чланке из целе Србије који се захваљујући Бранислави налазе у вашој библиотеци.
Посебно нас је привукло Браниславино путешествије кроз нашу Осечину и њена белешка при предаји Магазина ОНА нашој библиотеци:
„ОСЕЧИНА – СЕЋАЊЕ НА ПИЛОТА МИЛЕНКА ПАВЛОВИЋА
Миленко Павловић је пилот који је погинуо 1999. године у близини Ваљева, бранећи Србију од НАТО агресора. Како је рођен у Црниљеву у општини Осечина, грађани ове симпатичне варошице на тридесетак километара од Ваљева, назвали су једну улицу његовим именом и осликали његов мурал на згради Народне библиотеке Осечине.
Љубазни конобар Александар, који већ три године ради у „Caffe 70‚‚ преко пута библиотеке, у Улици пилота Миленка Павловића, испричао је да је тај херој полетео из Батајнице, поручивши младим ваздухопловцима : „Нећете ви да гинете, ја ћу„.„
Захваљујемо се Бранислави Мићић на лепим речима и вредном донаторству.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja