ПРАЗНИК ЉУБИНОГ ПУТОПИСА

сеп 23, 2022

Награду „Љубомир П. Ненадовић“ за најбољу путописну књигу на српском језику у датој години установила је 2014. године ваљевска Матична библиотека која носи име овог ваљевског књижевника и путописног великана. Награда се састоји од Свечане повеље и новчаног дела, а први пут је додељена у децембру 2014. године Милосаву Савићу за књигу Долина српских краљева..
За најбоље путописно остварење на српском језику објављено у периоду од августа 2021. године до августа 2022. године, проглашена је књига „На кафи код Шекспира“ ауторке Сање Домазет, којој је у Бранковини уручена 22. септембра.
Чланови жирија су: председник жирија професор др Радивоје Микић, професор доктор Михајло Пантић и уредник часописа „Путопис“ Владимир Шекуларац.

Присутне су поздравили градоначелник Ваљева, Лазар Гојковић и директорка Матичне библиотеке „Љубомир Ненадовић” из Ваљева, Виолета Милошевић, која је овогодишњи добитници, проф. др Сањи Домазет уручила признање. Образложење је прочитала спикер Радмила Новаковић.

У културно – уметничком програму наступили су чланови гудачког оркестра Феникс, ученици средње Музичке школе „Живорад Грбић” из Ваљева.

Свечаности су присуствовали библиотекари из окружења и библиотекари НБС.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja