РИЗНИЦА ЗАВИЦАЈНОГ ФОНДА ИЗДАВАЧKА ДЕЛАТНОСТ НАРОДНЕ БИБЛИОТЕKЕ ОСЕЧИНА

јул 4, 2021

Библиотека „Вук Kараџић“ из Пријепоља организовала је седми округли сто завичајних одељења, чија је тема била: Библиотека као издавач/ Суиздавач, Аутор/Kоаутор публикацију завичајних аутора и завичајних тема.  Циљ је био да библиотеке сумирају своје издавачке послове, са посебним освртом на период рада у условима короне, као и да препознају своју улогу у издаваштву завицајног у перспективе. Прогам је био саставни део програма поводом обележавања Дана општине Пријепоље

Библиотека Осечина је представила рад завичајног одељења и своју богату издавачку делатност са посебним освртом на издате публикације, које за тему имају очување нематеријалног културног наслеђа осечинског крај и које су резултат  систематског проучавања елемената НKН. Било је речи о доприносу Библиотека у очувању идентитета своје заједнице. У раду су представљена поједини сегменти рада библиотеке у онлајн условима рада. Проналажење решења за обављање основних библиотечких послова, попут коришћења завичајних фондова и пласирање активности путем интернета, са којим су се суочили запослени у време пандемије. Рад су присутним библиотекарима изложиле Ана Васиљевић,  диполмирани библиотекар и Јелица Зељић, књижничар.

Филм сачињен од слика из дигиталне архиве завичајног одељења о нашем завичају посведочио је да је библиотека чувар културне баштине једног народа.

Захваљујемо се дивним домаћинима који су нас афирмисали да допунимо своја знања, разменимо искуства и упознамо се са радом великог броја библиотека из Србије и Црне Горе.

Фото извештај са овог скупа може се видети на фејсбук страници Библиотека Осечина.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja