СВЕТСКИ ДАН ПОЕЗИЈЕ

апр 4, 2021

„Поезија је заразна. Она је у служби живота. Поезија је у животу. Она је испред живота. Постоји разлог поезије: то је разлог добра.“ Пол Елијар

Да. Зараза је поезија. Заразили су нас данас наши ђаци поезијом. Будите данас сви заражени поезијом. Нека нам то буде једина зараза. Данас. И заувек. Само поезијом.

Уз велику подршку и сарадњу Основне школе „Војвода Мишић“ из Пецке,  Актива наставника српског језика и Библиотеке, захваљујући ангажовању и дивном ентузијазму наших ученика, обелешен је Светски дан поезије.

Светски дан позије прославља се 21. марта и установљен је од стране УНЕСКО-а 1999. године. Сврха овога дана је промоција читања, писања, објављивања поезије у школству широм света.

Услед погоршане епидемиолошке ситуације, наш поклон и наклон поезији шаљемо из наше виртуелне учионице.

Говоримо и стварамо поезију, јер она је свуда око нас, треба је само чути, а лако се препознаје и осећа.

Актив наставника српског језика расписао је раније школски поетски конкурс „Међу јавом и међ сном“ поводом овог нама веома важног и радосног дана. На конкурсу је победила ученица седмог разреда Ксенија Пузић, а похваљене су и песме Катарине Обрадовић и Софије Дамњановић, ученица петог разреда.

Ми смо уживали, што желимо и свима вама овом нашом поетском причом. Прочитајте и ви данас своју омиљену песму, отпевајте, рецимо, „Песмо моја“, Чика Јове Змаја или Радичевићеву песму „Певам дању, певам ноћу“, а можете их и послушати у интрепретацији нашег великог уметника Здравка Чолића. Све је то поезија. Унесите радост у своје домове, говорите, рецитујте, певајте. Скоро да нема бољег начина да обојимо ове помало суморне дане. Ми смо успели, успећете и ви.

Фотографије и видео записе можете погледати на фејсбук страници Библиотека Осечина

https://www.facebook.com/%D0%91%D0%B8%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%9E%D1%81%D0%B5%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B0-457457941074814

Актив наставника српског језика и
Библиотека Осечина

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja