СРЕЋАН СВЕТСКИ ДАН КЊИГЕ!

апр 23, 2021

23. април 2021.

                                                                                  СВЕТСКИ ДАН КЊИГЕ

Данас, на дан обележавања Светског дан књиге, испричаћемо вам нашу причу.

Она је веома једноставна.

Композиционе целине приче „Прича о моћи писане речи

Увод:

  • Мала група заљубљеника у књиге желела је да обележи Светски дан књиге. Пронашли су најлепше мисли о књизи, писали су препоруке за своје омиљене књиге.

Заплет:

  • Група љубитеља књиге пожелела је да своју љубав према књужевности подели и са другима, јер кажу да је љубав једина ствар на свету која се дељењем и давањем увећава. Желели су да се њихова реч чује, а с обзиром на то да важе строге мере против ширења заразне болести, снашли су се како су могли. Написали су своје препоруке за читање, направили паное који позивају да се чита, снимили су своје мисли о књигама и значају књига.

Кулминација:

  • На часовима српског језика и књижевности и на часовима секција приказали су свој рад ( снимке  и паное); истакли су паное на  највидљивијим местима у школи, надајући се, потајно, да њихове речи допиру и до оних мање заинтересованих..

Перипеија:

  • И догодило се…Успели су и много више него што су се надали… Многи су пожелели да оду у тај чаробни свет. То су и учинили. То смо и учинили. Отишли смо сви заједно на наше магично место – нашу библиотеку. Многи су пожелели да поново дођу…

Расплет:

  • Ова прича има срећан крај. Многи ће се често враћати у чаробни свет књига. Узели смо своје магичне картице, нашу улазницу за нове светове, уприличили смо једно колективно дружење и учлањење (поштујући све прописане мере) у наше место из снова – нашу библиотеку.

СВИМА ЖЕЛИМО ЧАРОБНИ ДАН КАО ШТО ЈЕ БИО НАШ!

СРЕЋАН СВЕТСКИ ДАН КЊИГЕ!

Актив наставника српског језика ОШ „Војводе Мишић“

Библиотека Осечина

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja