НАЈБОЉИ СЛАВСКИ КОЛАЧ ИЗ ОСЕЧИНЕ

мар 29, 2023

У недељу 26. марта 2023. године у Дому културе села Влашка одржана је традиционалана манифестација „Славски колач“ чији је организатор Удружење „Од предака за будућност“ на челу са председницом Весном Вујић. Манифестација је одржана по шести пут са циљем да се укаже на значај и симболику славског колача као неизбежног дела породичне славе. На изложби су се представили појединци и удружења са својим рукотворинама, храном и пићем, у духу традиције и обичаја нашег народа.
Манифестацију је отворио председник ГО Младеновац Владан Глишић, поред локалних излагача, учешће су узели удружења из Осечине заједно са Народном библиотеком Осечина, као и удружења из Сврљига, Гроцке, Барајева..
Представнице Народне библиотеке Осечина, пројекатa „У сусрет потребама старих“, преља Ивана Илић, узели су учешће на 5. манифестацији посвећеној славском колачу. Овом приликом у Шумадији представили смо културу, традицију, манифестације и природне благодети општине Осечина. То је била прилика да позовемо удружења да узму учешће на нашем Сајму шљива.
После богатог Културно уметничког програма, проглашене су победнице које су узеле  учешће на Манифестацији. Рада Ивановић за предстаљање обичаја славског колача освојила је прво место.
Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja