МАТЕМАТИЧКЕ ЕНИГМЕ: ПРОНАЛАЖЕЊЕ РЕШЕЊА У БИБЛИОТЕЦИ „НАУК НИЈЕ БАУК“

мај 19, 2023

У четвртак 18. маја 2023. године у хали Спортског центра Осечина, ученици и наставници ОВЦ „Браћа Недић“ обележили су Мај месец математике и Светски дан пчела 20. мај.

Захваљујући сарадњи са организаторима овог догађаја, библиотека је припремила књига  које је за тему имала различите математичке енигме и изазове, Књиге које смо изложили су важне за учење математике и битне за решавање комплексних математичких проблема, свих узраста. Радионице које смо посветили математици су намењене деци основног, средњошколског узраста, као и деци ПУ „Лане“ која су желела да се опробају у повезивању математике и решењу логичких задатака.
Књиге које су посвећене  математици и пчелама су била веома интересантна тема, јер се у њима истражује математичка страна живота , као и улога математике у изградњи  њихових кошница и организовању њихове заједнице. Пчеле су „развиле“ целе математичке стратегије која помаже преживљавању. Деца су успешно савладала све енигме и задатке које су библиотекарке успешно презентовале.

Књиге које промовишу математику и другарство су веома важне за развој деце, јер такве књиге могу помоћи деци да се заинтересују за математику и науку и развију своје когнитивне способности. Истовремено могу да подстакну и развију пријатељске односе међу децом, што је такође важно за њихов социјални развој.

Захваљујемо се наставницима организаторима, наставници биологије Јелени Николић, наставници математике Марији Николић, наставници информатике и рачунарства Виолети Миливојевић, наставници физике Сањи Радојчић, наставници математике Гордани Васиљевић, наставнику музичке културе Александру Николићу,  на позиву да учествујемо у оваком важном догађаују .

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja