XVIII конференција Библиотекарског друштва Србије

дец 24, 2021

У Крагујевцу је од 14. до 16. децембра 2021. године одржана XVIII конференција Библиотекарског друштва Србије. Учесници конференције која је носила назив „После 2020: Нове прилике и перспективе“, поред физичког присуства имали су могућност да целокупан радни део програма прате и у онлајн окружењу, путем Zoom платформе. Конференцију је пратило око 250 регистрованих учесника из Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске, Словеније, Македоније, Холандије, Данске.

На Свечаној скупштини Библиотекарског друштва Србије одржаној 14. децембра, поводом Дана библиотекара Србије, додељене су годишње награде Друштва за 2021. годину: „Записˮ Ивани Николић из Народне библиотеке Србије, „Стојан Новаковићˮ ауторкама Сањи Степановић Тодоровић и Марини Нинић из библиотеке САНУ за публикацију „Библиотека Српске академије наука и уметности: 1841–2021ˮ и „Најбољи библиотекарˮ Мирјани Нешић из Библиотеке Београдске политехнике.

Из Народне библиотеке Осечина Конференцији су присуствовале Ана Васиљевић, Јелена Чкојић Иконић, Јелица Зељић и тања Пезтровић.

Библиотекарке су у слободном времену посетиле Центарлно и Дечје одељење Народне библиотеке „Вук Караџић“ у Крагујевцу.

Више детаља можете пронаћи на сајту БДС: http://bds.rs

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja