Андрићу и Радовићу у част!!

окт 27, 2022

На дан када је 1961. године, наш Иво Андрић, добио Нобелову награду за своје целокупно стваралаштво у сарадњи са нашим пријатељима- професорима и ученицима Основне школе „Војвода Мишић“ из Пецке у ИО Билиотеке Осечина у Пецкој, славили смо и Андрићеву награду и његов рођендан, који је у овом месецу, месецу књиге и библиотека. Наш читалачки изазов овог месеца и године посебну пажњу посвећује Андрићу, али и једном другом, рекли бисмо, омиљеном дечјем писцу, Душку Радовићу који би ове године прославио стоти рођендан.
Нашим заједничким активностима јуче смо се забављали, уживали, учили и на тај начин славили његов рођендан, његово стваралаштво.
Увек говоримо о Душку Радовићу, његова дела део су обавезног школског програма и то онај део програма којем се сви заједно радујемо. Ове године посебно, све школе наше земље, све библиотеке, сви ђаци, наставници, сви они који воле лепу реч, говоре са поштовањем о великом писцу, афористичару, новинару, сценаристи.
Ученици петог разреда и чланови драмске секције, у сарадњи са Библиотеком Осечина, школском библиотеком и ликовном секцијом, у славу и част великог писца и човека, јуче су рецитовсли његове стихове, говорили његове афоризме, направили паное и илустровали мотиве из његових дела. А за крај ове рођенданске године спремамо и представу „Капетан Џон Пиплифокс“.
Могли бисмо на крају потврдити да ми умемо да се радујемо – ученици и професорка српског језика и књижевности Ана Јокић провели су диван дан ИО Библиотеке Осечина у Пецкој, чули су прелепе песме и добре рецитаторе, смејали се и замислили слушајући Душкове најлепше мисли. Наше активности настављамо до краја овог месеца.
Хвала нашим пријатељима и сарадницима из Основне школе „Војвода Мишић“ и хвала педагогу Марији Петровић, која је нас је и јуче, као и увек, подржала.

Још једном, заједничким снагама:
Актив српског језика
Актив учитеља
Библиотека Осечина
Школска библиотека и
Ликовна секција
Потврдили су да „КО УМЕ ДА СЕ РАДУЈЕ ИМА СЕ ЧЕМУ И РАДОВАТИ.“
Ми мислимо да умемо. А много чему имамо ових дана да се радујемо.

 

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja