НАЈСЛАЂИ ПРОГРАМ ПРВИ ПУТ У БИБЛИОТЕЦИ

нов 10, 2022

У уторак, 08. новембра, у нашој Библиотеци одржан је програм за маме и њихове бебе старости до 24 месеца  под називом „Први пут у библиотеци“. Активност је установљена 2014. године, наше прве библиобебе сада су школарци.

Ове године у Библиотеци смо окупили 18 мама са својим библиобатама и библиосекама. У првом делу програма педијатар Босиљка Алексић говорила је мамама о кашљу и актуелним вирусима. Потом смо маме упознале са богатим књижним фондом који је у вези са родитељством (планирање и ток трудноће, порођај , дојење, прелазак на чврсту храну, васпитање деце), указали смо мамама на значај контакта детета са књигом и читање деци од најранијег узраста. Мамама смо даровали чланске карте.

Најзанимљивији део подразумевао је симболичну и наградну трку беба старости до 24 месеца. У оквиру I категорије такмичиле су се бебе старости до 12 месеци и то пет беба , а то су: Николина (Ивана) Тимотић, Дамјана (Јасмина) Перић, Неда (Душица) Гавриловић, Јана ( Јелена) Станисављевић и Ангелина (Славица) Тијанић.

У оквиру II категорије учествовале су бебе старости од 12 до 15 месеци, а то су:  Душица(Јелена) Тимотић, Лазар (Нада) Пантелић, Вук (Невена) Живановић, Тара ( Јлена) Гавриловић и Дуња (Данијела) Јовановић.

III категорија је била најмногобебастија, чиниле су их библиобебе старости од 15 до 24 месеца, а то су : Марта (Миљана) Костић, Сава (Марија) Николић, Матија (Данка) Јовановски, Софија ( Наташа) Алексић, Илија (Марија) Петровић, Софија (Бојана) Јовановић, Виктор (Сања) Гавриловић, Александра (Ивана) Андрић.

Комисију су сачињавали педијатар Босиљка Алексић , васпитачица Јока Петровић и директорка НБОС Ана Васиљевић.

Библиотека је бебама даровала за успомену на прву посету библиотеци поклоне који су се састојали од  књига , бодиће за библиобебе, док су маме добиле чланске карте.

Приче из библиотеке су лепе приче, ових дана испричане очима библиорадозналаца.

Уз пригодан коктел и жеље да се наредне године окупимо у већем броју, завршили смо најслађи програм у библиотеци.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja