НАЈСЛАЂИ ПРОГРАМ „ПРВИ ПУТ У БИБЛИОТЕЦИ“

нов 10, 2021

У уторак, 9. новембра, у нашој Библиотеци одржан је програм за маме и њихове бебе старости до 24 месеца  под називом „Први пут у библиотеци“. Активност је установљена 2014. године, наше прве библиобебе сада су школарци.

Ове године у Библиотеци смо окупили 17 мама са својим библиобатама и библиосекама. Због епидемилошке ситуације, ограничили смо број присутних. У првом делу програма педијатар Босиљка Алексић говорила је мамама о вакцинацији и актуелним вирусима. Потом смо маме упознали са богатим књижним фондом који је у вези са родитељством (планирање и ток трудноће, порођај, дојење, прелазак на чврсту храну, васпитање деце), указали смо мамама на значај контакта детета са књигом и читање деци од најранијег узраста. Мамама смо даровали чланске карте.

Најзанимљивији део подразумевао је симболичну и наградну трку беба старости до 24 месеца. У оквиру I категорије такмичиле су се бебе старости до 12 месеци и то пет беба, које су поделиле прво место, а то су: Марта (Миљана) Костић, Срна (Данка) Симић, Сава (Марија) Николић, Софија (Наташа) Алексић и Андрија (Марија) Јосиповић.

У оквиру II категорије учествовале су бебе старости од 12 до 15 месеци. Прво место однела је Петра (Јелена) Арсић, друго место су поделили  Софија (Милица) Пантелић и Вукашин (Анђелка) Матић.

III категорија је била најмногобебастија, због тога комисија је одлучила да је подели  у две групе, чиниле су их библиобебе старости од 15 до 24 месеца. У првој„половини“ III категорије учествовало је пет библиобеба од којих је прво место заузела Дарија (Мирјана) Вујичић, друго Огњен (Дијана) Малешевић, док је Андреј (Бранка) Николић заузело треће место. Четврта на циљ стигла је Андреа ( Марјана) Малешевић, а одмах за њом пристигла је Ленка ( Ана) Васиљевић. У II „половини „ III категорије учествовало су четири библиобебе. Прво место убедљиво је освојио Максим (Марија) Радивојевић, друго место припало је Ани (Милица) Јовановић, док су треће место поделиле библиобебе Лазар (Биљана) Илић и Сара (Кристина) Томић.

Комисију су сачињавали педијатар Босиљка Алексић, васпитачица Јованка Петровић и паронажна сестра Нада Недељковић..

Библиотека је бебама даровала за успомену на прву посету библиотеци поклоне, по први пут су то биле медаље, платнене кесе са натписом „Први пут у библиотеци“, затим књиге  и бодиће.

Приче из библиотеке су лепе приче, ових дана испричане очима библиорадозналаца.

Уз пригодан коктел и жеље да се наредне године окупимо у већем броју , завршили смо најслађи програм у библиотеци.

Фотографије са овог програма могу се погледати на фејсбук страници Библиотека Осечина.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja