Најуспешнији књижевни споменари у школској 2020/2021.

јун 17, 2021

Шесту годину за редом, акцију „ Најуспешнији књижевни споменар“ Библиотека успешно реализује у сарадњи са Основном школом „ Војвода Мишић “ из Пецке и професоркама српског језика и књижевности Јеленом Симић и Аном Јокић. Циљ акције је да се ученици мотивишу и подстакну да се обавезна школска лектира чита и анализира са више воље и жеље, да се буде што оригиналнији у представљању прочитаних књижевних дела. И ове школске 2020/2021. године ученици су показали креативност, маштовитост и са доста труда педантно и марљиво записивали и илустровали у својим свескама обрађену лектиру током школске године.

У  Издвојеном одељењу Библиотеке „Осечина“ у Пецкој, у четвртак додељене су награде најуспешнијим ученицима уѕ пригодан програм и направљена је изложба најкретивнијих књижевних споменара. Ова дивна активност улепшана је кратким програмом „Забележено у мом споменару“ који су отвориле Андреа Марковић и Сара Филиповић интрепретацијом песме „Библиотека“ Елизабете Георгијев. Програм  је настављен доделом награда које  су ученицима уручиле професорке српског језика и књижевности Јелена Симић и Ана Јокић и  директор Народне библиотеке Осечина Ана Васиљевић.

НАГРАЂЕНИ КЊИЖЕВНИ СПОМЕНАРИ ученика Основне школе„ Војвода Мишић“ из Пецке

  1. место: Николина Тадић

VI разред

  1. место: Нађа Гајић

VII разред

  1. место: Тања Ђурђевић и Анђела Милутиновић

VII разред

Наши талентовани награђени аутори Споменара потом су нам прочитали своје најдраже мисли, које су забележили у својим споменарима инспирисани књижевним делима која су радили. Магију речи употпунио је магијом музике на својој чаробној фрули наш Дарко Ђокић, бивши ученик наше школе, а данас наш драги члан колектива. Програм је затворила Ксенија Пузић, ученица седмог разреда, говерећи стихове песме Константина Симонова „Чекај ме.“

Честитамо награђеним ученицама, остале позивамо да се у септембру прикључе новој акцији за најуспешнији књижевни споменар у школској 2021/2022.
Ово је прилика да сви који желе лајком подрже оно што им се допадана на фејсбук страници Библиотека Осечина.
До сигурног следећег књижевног сусрета, останите здрави, читајте књиге, „ЧЕКАМО СЕ У БИБЛИОТЕЦИ“.
Фотографије са програма могу се погледати на фејсбук страници Библиотека Осечина

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=457457941074814&set=a.2215837965236794

Актив наставника српског језика ОШ „Војвода Мишић“ Пецка и

Библиотека Осечина

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja