– Нова опрема за учење и програмирање у вашој библиотеци

авг 13, 2021

Кроз пројекат „Дигитални грађанин 2.0“, који спроводи Фонд Б92 обезбеђена је опрема и то по три micro:Maqueen plus robota и по две обуке за запослене у библиотекама које се реализовала онлајн путем 27. и 30. јула.

Први дан запослени су имали прилику да се подсете карактеристика micro:bita  и да учествују у изради неколико једноставних програма који укључују његове сензоре (мерач температуре, компас) уз приказивање текстова на екрану, затим су се подсетили од којих се модула састоји Bozon Starter Kit, како се спајају на micro:bit , затим су учествовали у изради програма за дигиталне и аналогне модуле, серво мотор и ЛЕД траку. Другог дана су представљени делови и карактеристике micro:Maqueen робота и програм за управљање инфраред диодама и кретање робота. Програмирали смо програм за праћење линија, откривање и заустављање робота испред препрека. На крају радионице представљене су нам додатне могућности прогрмирања светлосне и звучне сигнализације.

Захваљујући новој опреми циљ нам је да се библиотека модернизује и трансформише у једну савремену установу која ће привући већи број корисника, који ће моћи да бесплатно изнајмљују донирану опрему било у простору библиотеке или код куће.

 

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja