Програмом „Кеса пуна смеха“ обележен Светски дан шале

апр 1, 2022

Први април, светски дан шале, је синоним за смех и дан када се људи труде да смисле што оригиналније шале или смицалице.  Добронамерне шале и смицалице које никога неће да повреде, данас су обавезне.  Можда је ово добра прилика да некога преварите без гриже савести….и кажете чувено апри-ли-ли. У већини земаља  је обичај  да су смицалице и шале дозвољене само до дванаест поподне. Први април је интернационални празник и знамо да се у Европи слави вековима.

Народна библиотека Осечина, данас је, у читаоници Библиотеке програмом „Кеса пуна смеха“ обележила Светски дан шале. У првом делу програма ученици Школе глуме подсетили су присутну публику зашзо се обележава Дан шале, на значај смеха,као и шта су то Шале, виц или досетка. У три блиока говорили су одабране вицеве са библиотечких полица, а у својим наступом на гитари, програм је обогатио глумац Никола Алексић.

У другом делу програма осала публика имала је прилику да погледа прогодну изложбу вицева из богате колекције наше суграђанке Вере Костадиновић.

Ученици школе глумци су се потрудили да  присутну публику насмеју, ако не до суза, онда бар да измамеосмех на лице.  Као што наша изрека каже: „Ко се смеје зло не мисли“.  Ми Вам препоручујемо да бирате мисли, више се смејете и читате литературу која Вас опушта.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja