ТА НЕВИДЉИВА СТВОРЕЊА – упознајмо вирусе и бактерије –

сеп 17, 2021

Сваке године у периоду од 16. до 22. септембра одржава се, ЕВРОПСКА НЕДЕЉА МОБИЛНОСТИ, манифестација чији је оснивач и покровитељ Европска комисија. Ова манифестација има за циљ да фаворизује немоторизоване видове превоза у градовима у односу на аутомобилски саобраћај који користи фосилна горива, а све у циљу унапређења квалитета животне средине у урбаним срединама. Компања се спроводи од 2002.године.

Уз помоћ локалне заједнице и њиховог представника, помоћника председника општине Зорице Павловић, НБОС је узела учешће и ове године на манифестацији Европске недеље мобилности. Ово је одлична прилика да се локалне заинтересоване стране удруже и дискутују о различитим аспктима мобилности. Тема ове године је :Одржива мобилност за здравији живот. За ову тему одабран је слоган Крећимо се одрживо! Останимо здрави!

Као што знамо ова година , као и прошла година били су у знаку пандемије, што је значило и значи отежан ради кретање свих нас. Што се тиче наставе , систем онлајн наставе је заживио у свим школама. Током овог неизвесног и тешког периода , јавља се доста питања и недоумица што се тиче вируса. Сходно томе и наравно сходно теми, Библиотека је припремила изложбу под називом: “Та невидљива створења – упознајмо вирусе и бактерије“, која се одржала у Библиотеци у Осечини и библиотеци у Пецкој. Изложбу су подржали ученици 3. године ОВЦ „Браћа Недић„ са професорком Јованом Игњатовић, затим ученици ОШ „Живојин Мишић“ из Пецке са наставницом билогије Јеленом, која је причала о актуелној теми Вируса, помоћница председника општине Зорица Павловић, председник скупштине општине Светозар Гачић, као и чланови Библиотеке и суграђани.

 

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja