У једном граду, на тргу – Библиотека – Читај о здравом, храни се здраво

нов 5, 2021

Поводом месеца правилне исхране Народна библиотека Осечина, на градском тргу реализовала је акцију „ЧИТАЈ О ЗДРАВОМ, ХРАНИ СЕ ЗДРАВО!“

Акцију су стручно подржали: Биљана Спасојевић, виши нутрициониста – дијететичар, Нада Топаловић из Црвеног крста „Осечина“, ПУ „ЛАНЕ“ Осечина који су на креативан начин обележили нашу акцију даривајући нам КЊИГУ под насловом „Игром до здравља“-Бирам паметније!Храним се здравије!“ , чије су креаторке васпитачице Мијана Стојковић и Ана Тешић. На лицу места заинтересовани су могли пробати воће које нам је даровала Podgorina Frucht уз помоћ Верана Јосиповића и Ивана, који подржавају акцију од почетка. Библиотекари су суграђанима представили део богатог фонда литературе о узгајању и припреми здраве хране. Књигошеталица је и овај пут била мобилна и у служби КЊИГЕ и грађана. Посетиоци су имали прилику да се учлане у библиотеку по сниженим ценама. Акцију је подржао и председник општине, челници општинске управе и бројни грађани .

Завршавајући акцију дошли смо до закључка да библиотека није само храм знања, већ она неким експериментима који се дешавају постаје АГОРА, тј. прави трг у античкој Грчкој , где свако  може рећи шта мисли и научити нешто ново.

 

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja