Чувај планету и она ће чувати тебе

апр 23, 2021

„Земља даје довољно да задовољи све људске потребе али не и сву људску похлепу“ давно је изговорио Махатма Ганди.

Сваке године, 22. априла обележава се Међународни дан планете Земље, са циљем да се скрене пажња на важност очувања заштите и спречавања негативних утицаја на животну средину и целу Планету.

Као и сваке године, Библиотека се активно укључила  у обележавање Дана планете Земље. Ове године због лоше епидемиолошке ситуације и тренутних мера одлучили смо да организујемо на Facebook страници онлајн квиз знања под називом „Чувај планету и она ће чувати тебе“. Добитници награда су: Данка Васић, Маријана Вуковић, Дејан Васић, Зоран Перић и Ана Јокић. У  понедељак, 26. априла у 12 сати у просторијама НБОС биће уприличена додела награда победницима у квизу знања.

Истим поводом, издвојена предшколска група вртића „ЛАНЕ“ са својом васпитачицом Аном Скорић Младеновић посетила је библиотеку у Пецкој где је представила рад на тему „Чувајмо планету“ и донирала чепове за акцију“Чепом до осмеха“.

Представници Зеленог савета општине Осечина Зорица Павловић и Жељко Андрић  на Дан планете Земље посетили су Библиотеку и симболично даровали саксију са цвећем.

За љубитеље природе, припремили смо излжбу књига из богатог фонда НБОС на тему заштите животне средине. Књиге су доступне у Библиотеци у Осечини и Пецкој.

Одговорност за Планету је у нашим рукама!

 

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja